Blog navigatie

Laatste berichten

Nieuwe iPhone SE, iPhone 13 Pro Alpengroen, iPad Air M1, Mac Studio, Studio Display en HomePod mini.

1402 Weergaven 5 Liked

Nieuwe iPhone SE, iPhone 13 Pro Alpengroen, iPad Air M1, Mac Studio, Studio Display en HomePod mini.

Op 8 Maart 2022 onthulde Apple en aantal nieuwe producten zoals een nieuwe iPhone 13 met Alpengroen als kleur. Een nieuwe iPad Air, iPhone SE en een nieuwe snelle desktop computer de Mac Studio met een fraai nieuw ontworpen Beeldscherm de Studio Display.

Ik ga ze even kort een voor een doornemen. Om te beginnen de Mac Studio en Studio Display.

Apple Mac Studio 2022

Mac Studio, een nieuwe Mac voor de professionals.

De nieuwe Mac Studio met M1 Max bevindt zich een heel stuk boven de Mac mini, ook qua prijs. M1 Max heeft genoeg power voor de meest ambitieuze projecten. Of je nu in meerdere apps tegelijk wilt werken, al je foto’s wilt ordenen en bewerken, muziek van professionele kwaliteit wilt produceren of bijvoorbeeld op zoek wilt gaan naar een nieuwe exoplaneet, de razendsnelle M1 Max staat voor je klaar. En met de M1 Ultra die bestaat uit twee M1 Max‑chips kun je dingen doen op een schaal die haast niet te bevatten is. Zoals complexe deeltjes­simulaties uitvoeren of enorme 3D-omgevingen renderen, iets waar je voorheen niet eens aan hoefde te beginnen. En omdat M1 Ultra ook twee keer zoveel media engine-resources heeft, kun je tot maar liefst 18 streams 8K ProRes 422-video afspelen. Dat lukt je op geen enkele andere personal computer.

Het onvoorstelbare vermogen en de ongekende efficiëntie van Apple silicon hebben een compleet nieuwe high‑end desktop mogelijk gemaakt. Het uitgangspunt voor het design van Mac Studio was heel eenvoudig: een zo klein mogelijke behuizing waarin M1 Max of M1 Ultra ongehinderd z’n werk kan doen, zodat jij je volledig op je creativiteit kunt richten. Mac Studio past met gemak onder de meeste displays, dus al dat vermogen en al die poorten zijn altijd binnen handbereik.

Mac Studio heeft aan de voor- en de achterkant in totaal 12 supersnelle en goed bereikbare poorten, zodat jij de studio van je dromen kunt samen­stellen. Aan de voorkant kun je bijvoorbeeld je camera, externe opslag en andere devices aansluiten. En aan de achterkant zitten de poorten waar je tot maar liefst vier Pro Display XDR’s en één 4K‑tv kunt inpluggen, zodat je het grotere geheel ziet. Verder is er een mini‑jack-aansluiting aanwezig die geschikt is voor een koptelefoon met een hoge impedantie, maar waar je ook versterkte speakers op kunt aansluiten.

Apple heeft met deze nieuwe machine dus weer een echte krachtpatser neergezet. De Mac Studio met M1 Ultra blijkt ook nog stukken sneller te zijn dan de huidige Mac Pro.

Studio Display en Mac Studio een dreamteam

Mac Studio en de nieuwe Studio Display vormen samen de ultieme studioconfiguratie. Met zijn adembenemende 27‑inch 5K Retina-display, 12‑MP ultragroothoek­­­camera met Middelpunt, drie microfoons van studiokwaliteit en zes speakers met ruimtelijke audio is Studio Display in alle opzichten de perfecte aanvulling op Mac. Zes speakers en ruimtelijke audio. Alsof je erbij bent. 27‑inch 5K Retina‑display, 14,7 miljoen pixels, 600 nits helderheid, 1 miljard kleuren, Brede kleur­weergave (P3), Kijk wat je allemaal kan.

Mooie nieuwe vooruitzichten. Zodra je de grote en ronduit schitterende Studio Display aanzet, ben je om. Hij is dun, één en al scherm en zit boordevol fenomenale features. Dus wat je ook doet, op dit scherm komt alles tot leven in fantastische kleuren en spectaculaire details. Kijkt wel zo prettig. Het beeld van Studio Display oogt heel natuurlijk dankzij de omgevings­lichtsensor. Die stemt de kleur­temperatuur van het scherm namelijk af op de omgeving.

Nog minder reflectie, waar je ook bent. Studio Display is ook verkrijgbaar met glas met nanotextuur, wat ideaal is voor felverlichte ruimtes. Deze innovatieve glaslaag verstrooit het invallende licht, zodat de reflectie tot een minimum wordt beperkt. Daardoor heb je altijd een geweldig beeld, ook als de licht­omstandigheden niet optimaal zijn.

12‑MP ultragroothoek­camera met Middelpunt. Studio Display bevat een uiterst geavanceerde camera met een 12‑MP sensor en een beeldhoek van 122 graden. En dankzij Apple silicon kun je nu ook Middelpunt gebruiken, een primeur voor de Mac. Deze feature zorgt ervoor dat jij altijd midden in beeld bent, ook als je tijdens een videogesprek even heen en weer loopt. Komt er iemand bij, dan zoomt de camera uit. En gaat er iemand weer weg, dan zoomt de camera in. Het mooie is dat deze feature in alle gebruikelijke vergader-apps werkt.

Ook hier heeft Apple dus weer een mooi product neergzet waar je graag voor thuis blijft om op te werken.

Studio Display 2022

iPhone 13 Pro Alpengroen

Nieuw bij de iPhone 13 series is de nieuwe kleur Alpengroen. Hiermee zijn er nu 5 mooie kleuren te kiezen.

iPhone 12 Pro 2020

Een camera­systeem met drastisch meer power. Een display dat zo snel reageert dat alles weer nieuw voelt. De snelste smartphone-chip ter wereld. Uitzonderlijk robuust. En een grote sprong vooruit in batterijduur. Pro en go. Ons pro-camera­systeem krijgt de grootste upgrade ooit. Met next‑level hardware waarmee je zoveel meer detail vastlegt. Super­intelligente software waarmee je op nieuwe manieren foto’s maakt en filmt. En een duizeling­wekkend snelle chip die het allemaal mogelijk maakt. Schiet maar raak.

Dankzij de opnieuw ontworpen lens en de krachtige autofocus kan de nieuwe ultragroothoek­­camera al scherpstellen op een afstand van maar 2 cm. Zo breng je zelfs de kleinste details spectaculair in beeld. Maak van een blad abstracte kunst. Bekijk de haren van een rups. En maak een dauwdruppel enorm. Ontdek de pracht van klein. iPhone 13 Pro is gemaakt voor foto’s bij weinig licht. De groothoek­camera heeft een groter diafragma en onze grootste sensor tot nu toe. En hij maakt gebruik van de LiDAR-scanner voor portretten in de Nachtmodus. De ultragroothoek­camera beschikt over een veel groter diafragma, een snellere sensor en een gloednieuwe autofocus. En de telelens­camera kun je nu gebruiken in de Nachtmodus.

De nieuwe telelens­camera heeft een brandpunts­­afstand van 77 mm en 3x optische zoom. Ideaal voor klassieke portretten of voor helderdere foto’s en video’s van een afstand. Voor onderwerpen die dichterbij zijn gebruik je de Portretmodus, waarin je het bokeh-effect zelf kunt regelen en belichtings­­effecten van studio­kwaliteit kunt toevoegen.

De iPhone 13 is al een mooi toestel en met deze nieuwe kleur wordt het nog lastiger kiezen voor je.

iPad Air M1

Met iPad Air ga je helemaal op in alles wat je leest, kijkt en creëert. Het 10,9‑inch Liquid Retina-display is voorzien van geavanceerde technologie zoals True Tone, brede kleur­weer­gave (P3) en een antireflectie­coating. Met de superkracht van de Apple M1-chip. 12‑MP ultragroothoek­camera aan de voorkant met Middelpunt. Touch ID is ingebouwd in de bovenste knop, dus je vingerafdruk is voldoende om je iPad te ontgrendelen, in te loggen bij apps en veilig te betalen met Apple Pay. En iPad Air is verkrijgbaar in vijf prachtige kleuren.

iPad Air 2022 M1 Roze

De baan­brekende M1‑chip zit nu ook in iPad Air. De 8‑core CPU is tot maar liefst 60 procent sneller dan de vorige generatie, dus of je nu een heftige game speelt of iets bijzonders creëert, alles gaat in de hoogste versnelling. Schakel soepel tussen krachtige apps en speel grafisch veeleisende games. En dankzij de M1-chip leg je de creatieve lat nog hoger met apps als SketchUp. De uitzonderlijke 8‑core GPU is goed voor tot 2x snellere graphics. Zo kun je een gezichtsfilter tekenen in Procreate, 3D‑ontwerpen maken met uMake, en nog veel meer. Bovendien gaat de batterij de hele dag mee, zodat je echt overal je creativiteit kwijt kunt. De 12‑MP ultragroothoek­camera aan de voorkant maakt gebruik van de feature Middelpunt. Superhandig voor video­gesprekken en het maken van video’s. Als jij beweegt, gaat de camera met je mee zodat je goed in beeld blijft. Komt er iemand bij of gaat er iemand weg, dan zoomt de camera uit of in.

iPhone SE

Val voor de Power en val voor de prijs! In de iPhone SE vind je dezelfde supersnelle A15 Bionic-chip als in iPhone 13. Met A15 Bionic gaat bijna alles op je iPhone nog beter. Apps openen razendsnel en draaien lekker soepel. Tijdens het gamen geniet je van ongelooflijk snelle graphics.

En de A15 Bionic-chip is nu ook de motor achter geavanceerde fotofuncties. Zodat werkelijk alles schitterend in beeld komt.

iPhone SE 3 2022 RED

Geweldige batterijduur.

Een superefficiënte chip, een verbeterde batterij en iOS 15 zorgen er samen voor dat je batterij nog langer meegaat. En als je iPhone SE toch wat power nodig heeft, hoef je die alleen maar op een draadloze oplader te leggen. Of kies voor een adapter van 20 W of meer en laad je iPhone op van 0 tot 50 procent in slechts 30 minuten. Tot 2 uur langer video afspelen2 Tot 4 uur langer video afspelen2 Tot 2 uur langer video afspelen2 Tot 2 uur langer video afspelen In vergelijking met de vorige generatie.

5G op de iPhone SE
Sneller downloaden. Sneller streamen. Sneller gamen. Minder vertraging. Meer fun. Streamen, gamen of video’s delen: met 5G gaat alles aanzienlijk sneller. En ook FaceTime-gesprekken in HD en SharePlay werken onderweg snel en soepel. Heb je al die snelheid even niet nodig? Dan past iPhone SE het batterijgebruik daar automatisch slim op aan. Met de krachtige A15 Bionic-chip en snel 5G kun je jaren vooruit.

Apple HomePod mini

Toen in december bleek dat Apple het Nederlands en Vlaams taal aan HomePod Software 15.2 had toegevoegd was het natuurlijk alleen nog maar een kwestie van tijd voordat deze devices bij ons uitgebracht zouden worden. Eindelijk nu ook in Nederland de HomePod mini. Sluit je favoriete devices aan en tover je huis om tot een superslimme woning vol gemak en entertainment. Bedien verlichting en de thermostaat met je iPhone, of zelfs alleen met je stem. Speel elke song, in elke kamer, vanaf welke plek dan ook. En maak van een filmavondje een bioscoop­ervaring met geweldig beeld en geluid. Allemaal met de beveiliging en privacy van Apple.

HomePod mini zit boordevol innovaties en produceert veel meer geluid dan je van een speaker van dit formaat zou verwachten. Hij is amper 84,3 mm hoog en neemt nauwelijks ruimte in beslag, maar weet toch de hele kamer te vullen met rijke 360°-audio die altijd fantastisch klinkt, waar je ook luistert. En als je nóg breder geluid wilt, zet je gewoon meer HomePod mini-speakers neer. Grensverleggende computational audio zorgt voor een prachtig, vol geluid dat bij een veel grotere speaker past. Ook als je dat geluid op z’n hardst laat klinken, hoort HomePod mini toch gewoon al je gesproken opdrachten.

HomePod mini is zo vormgegeven dat hij overal perfect tot zijn recht komt, waar je hem ook neerzet. De sierlijke speaker is omgeven door een perfect passende netstof waar het geluid zonder enige moeite doorheen gaat. En het verlichte touchoppervlak aan de bovenkant maakt ’m heel eenvoudig te bedienen. Als je meerdere HomePod mini-speakers in huis neerzet, heb je een volledig verbonden soundsysteem. Wil je één bepaald nummer in het hele huis laten horen, of juist in elke kamer een ander nummer, dan vraag je dat gewoon aan Siri. Makkelijker dan dit wordt het niet om overal in huis geweldig geluid te hebben. En de bediening is al net zo simpel, want daarvoor kun je elke HomePod mini gebruiken. HomePod mini werkt ook samen met al je Apple devices, zodat je ’m onder meer als intercom kunt gebruiken.

Apple HomePod mini 2022

Nu ik toch je aandacht heb...... Even het volgende.... Kijk meteen even bij mijn andere scherp geprijsde Apple's.
iMac
MacBook Air
MacBook Pro
iPad's

Je krijgt standaard 2 jaar garantie op alle Apple's

Ed's Service

Bereikbaar op alle werkdagen van 8:00 - 20:00 *

Gratis binnen 30 dagen retourneren

2 jaar garantie op alle Apple’s

Gratis onderzoek naar defecten

No Cure....No Pay

Service aan huis of bedrijf

Klanten geven Apple Support Ed een 9,7/10

Was dit onderwerp nuttig voor u?
Geplaatst in: Nieuws, Nieuwe producten

Laat een bericht achter