Blog navigatie

Laatste berichten

Laatste reacties

Nieuwe MacBook Pro 2018

2440 Weergaven 14 Liked

Nieuwe MacBook Pro 2018 van Apple

Geheel onverwacht heeft Apple donderdag 12 Juli een vernieuwde MacBook Pro met TouchBar uitgebracht. De gewone MacBook Pro (zonder TouchBar) heeft geen update gekregen. De update voor de MacBook Pro is duidelijk gericht op de grafische gebruiker en zit vooral onder de motorkap, want de Pro heeft nu standaard een Intel Coffee Lake processor (achtste generatie) met 8GB RAM voor de 13" en 16GB geheugen voor de 15". Het grootste nieuws is dat de 15-inch variant kan worden uitgebreid naar een i9 processor met 6-Cores en 32 GB Maximaal geheugen. Dat is de zelfde die in mijn Hackintosh Coffee Lake zit. Daarin is 64 GB RAM maximaal haalbaar.

De opslagcapaciteit van de SSD is ook vergroot. De 13-inch MacBook Pro met Touch Bar heeft nu maximaal 2TB opslag, terwijl dat voorheen 1TB was. Het 15-inch model gaat van maximaal 2TB opslag naar 4TB. Daar hangt dan wel weer een flink prijskaartje aan. Ook nieuw is de Apple T2-chip. Die kennen we nog van de iMac Pro en zit nu ook in de professionele laptops van Apple. De chip stuurt onder andere vingerafdrukscanner Touch ID aan en regelt de versleuteling van de SSD.

Krachtiger dan ooit met Intel Coffee Lake, meer RAM en meer SSD

Het is altijd al zo geweest dat het 13-inch model de minst krachtige van de twee was. Dit is nog steeds het geval, maar je kunt deze nu wel flink uitbreiden. Als je meteen goed wil zitten ga dan voor het 15-inch model. Deze heeft nu standaard een 2,2‑GHz 6‑core Intel Core i7‑processor van de 8ste generatie. Ook de grafische kaart "AMD Radeon Pro 555X met 4 GB GDDR5-geheugen" is sterk verbeterd en heeft standaard 4GB geheugen. Deze kun je nog iets verder uitbreiden naar de AMD Radeon Pro 560X met 4 GB GDDR5-geheugen.

Verbeterd toetsenbord

Apple zegt ook een verbeterd toetsenbord te hebben geïntegreerd. Dat moet voor een stillere type-ervaring zorgen, maar het ontwerp is niet fundamenteel anders dan dat van de MacBook uit 2017 waar een reparatieprogramma voor loopt. Dat wil zeggen dat de toetsen nog steeds erg kwetsbaar kunnen zijn en door een kruimel vast kunnen gaan zitten. In een interview met "The Verge" zegt een woordvoerder van Apple: “De derde generatie toetsenborden met vlindermechanisme is niet ontworpen om deze problemen op te lossen. Echter ondervindt maar een ongelofelijk klein aantal gebruikers problemen met het toetsenbord.

Hé Siri, en True Tone scherm

De MacBook Pro met TouchBar is nog steeds voorzien van een Retina-display echter heeft deze nu ook True Tone-technologie. Dit houdt in dat de kleuren van het scherm zich vanzelf aanpassen aan het omgevingslicht. Iets waar de nieuwste generatie iPhones en iPads ook over beschikken. De Apple T2‑chip heeft een Secure Enclave-coprocessor die de basis vormt voor veilig opstarten en versleutelde opslag van de SSD. Zo blijft de Intel-chip beschikbaar voor andere taken. Dankzij deze nieuwe chip kun je Siri direct activeren met behulp van 'Hé Siri' zonder tussenkomst van een klik of druk op een toets.

MacBook Pro 2018 kopen

De vernieuwde MacBook Pro met TouchBar 2018 is vanaf nu te bestellen bij mij en wordt vanaf 19 juli geleverd als alles goed gaat bij Apple. Meer informatie over de nieuwe MacBook Pro lees je hier uitgebreid terug.

Was dit onderwerp nuttig voor u?
Tags : Apple, Macbook pro
Geplaatst in: Nieuws, Nieuwe producten

Laat een bericht achter