Blog navigatie

Laatste berichten

Apple kondigt overstap aan op Apple silicon voor Mac, einde Hackintosh?
Apple kondigt overstap aan op Apple silicon voor Mac, einde Hackintosh?
3623 weergaven 1 opmerking 8 Leuk gevonden

Het werd eigenlijk al langer verwacht, maar toch is het best groot nieuws: de komende twee jaar krijgen alle Macs...

Read more
Apple MacBook Pro 13 inch 2020
Apple MacBook Pro 13 inch 2020
4639 weergaven 1 opmerking 12 Leuk gevonden

Bestel de nieuwe MacBook Pro 13 inch. Vanaf € 1449,- ⭐ Klantbeoordeling 9,7/10. ✓2 jaar garantie

Read more

Laatste Reacties

Apple MacBook Pro 13 inch 2020

4639 Weergaven 12 Vind-ik-leuk
 

Nieuwe Apple MacBook Pro 13 inch 2020

De vernieuwde 13-inch MacBook Pro is qua ontwerp niet heel veel anders als je het vergelijk met het voorgaande model. Hoewel de geruchten het hadden over een mogelijk 14-inch scherm is het scherm gewoon 13-inch gebleven. Ook op het gebied van aansluitingen is alles nog steeds hetzelfde. De grootste verandering zit ‘em in het toetsenbord, dat is de grootste verandering die ook qua ontwerp goed te zien is. Onder de motor kap is er natuurlijk ook het een en ander veranderd. Zo is RAM standaard 8 GB voor de goedkopere modellen tot max 16 GB en het duurdere model begint met 16GB en is uitbreidbaar tot 32GB.

 

Prestaties 13-inch MacBook Pro

De prestaties van de nieuwe MacBook Pro zijn ongekend, en je neemt ’m nog makkelijker mee. Apple heeft er ook de 10e generatie met tot 80 procent snellere grafische prestaties erin zitten. Met een 4‑core Intel Core i7-processor van de 10e generatie kan de 13‑inch MacBook Pro makkelijk de zwaarste taken aan. Code compileren, video coderen of meerdere lagen aanbrengen in muziektracks: je krijgt al je veeleisende klussen sneller gedaan.

 

Graphics.

Je ogen weten niet wat ze zien. De Intel-processor van de 10e generatie met krachtige nieuwe Iris Plus graphics levert tot 80 procent snellere grafische prestaties dan de vorige generatie. 3D renderen, gamen of een video editen, het gaat allemaal makkelijker dan ooit. Heb je meer grafische kracht nodig, sluit er dan een eGPU op aan en je hebt een echte werkpaard.

 

Opslag en geheugen

Eindelijk standaard meer opslag in alle nieuwe MacBook Pro's. Te beginnen met 256GB en uit te breiden tot wel 4TB. Met leessnelheden tot 3,0 GB/s is de SSD van de 13-inch MacBook Pro razendsnel. De standaardconfiguraties hebben tweemaal de opslagcapaciteit van de vorige generatie (256 GB, 512 GB of 1 TB). En dankzij de Apple's T2 Security-chip is alles direct automatisch versleuteld.

Ook op het gebied van geheugen is er een flinke verbetering. Voor het eerst kun je nu ook een 13‑inch MacBook Pro configureren met 32 GB geheugen. Met meer RAM wordt elke Mac sneller en in dit geval zorgt dat ervoor tot 50% snellere prestaties wanneer je giga-pixel-­afbeeldingen bewerkt in Photoshop bijvoorbeeld. Bovendien kun je zo meer virtuele instrumenten laden, en ongelofelijk soepel werken wanneer je meerdere virtuele machines gebruikt. En je kan makkelijker meerdere programma's open hebben.

 

Magic Keyboard

De 13-inch MacBook Pro is voorzien van het nieuwe Magic Keyboard. Dit betekend dat je alles nog sneller en efficiënter kunt typen. Het nieuwe Magic Keyboard heeft een vernieuwd schaar­mechanisme met een key travel van 1 mm, waardoor je prettiger en preciezer typt dan ooit op een MacBook. Met het nieuwe toetsenbord ook in deze Mac heeft Apple nu afscheid genomen van het spraakmakende vlinder-toetsenbord.

Met de afzonderlijke Escape-toets switch je snel tussen verschillende modi en weergaven. Met de pijltoetsen in een omgekeerde T navigeer je soepel, of je nu bezig bent met coderegels, spreadsheets of een game. Dankzij de Touch Bar heb je de handigste shortcuts altijd binnen handbereik, en Touch ID zorgt voor snelle authenticatie.

 

Apple T2 Security-chip

Elke MacBook Pro is voorzien van de Apple T2 Security-chip, onze Mac‑siliciumchip van de tweede generatie waarmee alles wat je doet nog beter beveiligd is. Deze chip heeft een Secure Enclave-coprocessor die de basis vormt voor veilig opstarten en versleutelde opslag. In de chip zijn diverse controllers geïntegreerd, zoals de systeembeheer­controller, audio­controller en SSD-controller. En dankzij de T2 Security-chip klinkt je MacBook Pro nog vertrouwder: ‘Hé Siri’ staat altijd voor je klaar om apps te openen, bestanden te zoeken, muziek af te spelen of je vragen te beantwoorden.

 

Display en audio

Het Retina-display heeft een heldere led-achter­grond­verlichting en laat zwarte en witte tinten extra goed tot hun recht komen. Het display ondersteunt brede kleur­weergave (P3) voor nog mooiere groene en rode tinten dan bij sRGB. En elke MacBook Pro heeft True Tone-technologie. De witbalans wordt automatisch afgestemd op de kleur­temperatuur van het omgevings­licht, zodat je een natuurlijker beeld krijgt. MacBook Pro geeft een dynamisch stereogeluid dat veel ruimtelijker klinkt en voelt dan zijn afmeting doet vermoeden. Zo worden films nog meeslepender, en vult je muziek de hele ruimte. De drie microfoons vangen je stem van alle kanten nauw­keuriger op, zodat je luid en duidelijk overkomt als je belt met FaceTime of Siri gebruikt.

 

Thunderbolt 3

De krachtigste en meest veelzijdige poort ooit. Thunderbolt 3 is een geavanceerde universele poort die een ultrahoge bandbreedte combineert met de enorme veelzijdigheid van USB‑C. De poort kan worden gebruikt voor gegevens­overdracht, opladen en video-uitvoer, en heeft een doorvoer van tot wel 40 Gb/s. Dat is twee keer zo snel als Thunderbolt 2. MacBook Pro is verkrijgbaar met tot vier poorten, twee aan elke kant. Dus kies zelf de kant die je het beste uitkomt. Je devices sluit je eenvoudig aan met een kabel of adapter. Bovendien is Thunderbolt 3 omkeerbaar: je plugt ’m altijd in één keer goed in.

 

Sidecar

Vergroot je bureaublad met je iPad. Met Sidecar kun je je bureaublad uitbreiden en je iPad gebruiken als tweede Mac-beeldscherm. Werk in de ene app, terwijl je er een andere naast houdt. Of bekijk je tekening op je MacBook Pro, terwijl je tools en paletten gebruikt op je iPad. Je kunt je schermen ook synchroon laten lopen, zodat ze allebei dezelfde content weergeven. Zo deel je met anderen precies wat je zelf ziet.

 

Stel je eigen ideale Mac samen

Gebruik de knop "Productopties kiezen" en configureer zelf je MacBook Pro helemaal zoals jij hem wilt. Net zo makkelijk als bij Apple zelf maar met een betere prijs.

Standaard in de verpakking:

  • 13‑inch MacBook Pro
  • USB‑C-lichtnetadapter van 61 W
  • USB‑C-oplaadkabel (2 m)

macbook pro 13 inch 2020

 

Nu ik toch je aandacht heb...... Even het volgende.... Kijk meteen ook even bij mijn andere scherp geprijde Apple's.
iPhone's
iMac
MacBook Air
MacBook Pro
iPad's

U krijgt standaard 2 jaar garantie op alle Apple's

 

Ed's Service

Bereikbaar op alle werkdagen van 8:00 - 20:00

Gratis retourneren

2 jaar garantie

Gratis onderzoek naar defecten

No Cure....No Pay

Service aan huis of bedrijf

Klanten geven Apple Support Ed een 9,7/10

 
Was deze blogpost nuttig voor u?
Geplaatst in: Nieuwe producten

Laat een reactie achter

Reacties

  • Verkoop jij ook de mac mini?
    Door:Caroline Franssen Op 31-12-2020

    Hallo Ed,

    ik wil graag zo'n nieuwe mac mini kopen met de nieuwe chip. Die zie ik niet op je site staan.