Blog navigatie

Laatste berichten

Laatste reacties

Meerdere accounts gebruiken in de App Store

1577 Weergaven 14 Liked

Eenvoudig meerdere accounts gebruiken in App Store.

Misschien maak je wel gebruik van meerdere accounts in de App Store. Dat kan zijn omdat je verhuisd bent of ooit je account weg was of gereset. Das vaak lastig werken en het kan wel eens voorkomen dus dat je nog een oud Apple ID gebruikt daarom.

Het is al sinds lange tijd mogelijk om meerdere accounts te gebruiken in de iOS App Store, alleen was dit altijd omslachtig. Wanneer er een update was diende je handmatig te wisselen van account om de update te zien en te kunnen installeren, vanaf iOS 11.3 is dit nu verleden tijd.

Meerdere accounts gebruiken in iOS App Store.

Sinds iOS 11.3 krijg je ongeacht met welk account een app is geïnstalleerd de update te zien in het gelijknamig tabblad in de App Store app. Direct kun je de update installeren en bijwerken. In sommige gevallen moet je even de identiteit bevestigen door het wachtwoord voor dit account op te geven in de daarvoor bestemde melding.

Apple Support Ed

In voorgaande versies van iOS moest je altijd eerst uitloggen en daarna weer inloggen met het andere Apple ID, dan pas kon je updates uitvoeren. Daarna diende je weer uit te loggen en weer in te loggen met je vast Apple ID. Jammer genoeg is het nog steeds niet mogelijk om twee of meerdere Apple ID's samen te voegen tot één, maar met deze wijziging in iOS 11.3 gaat het toch een stuk makkelijker dan voorheen.

Het is overigens niet aan te raden meerdere accounts te gebruiken in de iOS App Store. Apps blijven nu eenmaal gekoppeld aan 1 Apple ID en dat kun je ook beter zo houden.

Was dit onderwerp nuttig voor u?
Geplaatst in: Tips & Tricks

Laat een bericht achter