Blog navigatie

Laatste berichten

Laatste reacties

MacBook Pro 16-inch | 80 procent sneller en nieuw toetsenbord

3750 Weergaven 24 Liked

MacBook Pro 16-inch 2019

De krachtigste MacBook ooit. Sneller, krachtigere graphics en meer.

De eerdere geruchten over de MacBook Pro 16-inch blijken op één detail niet te kloppen: dit model komt niet naast de 15-inch om extra geld binnen te halen, maar vervangt de 15-inch compleet. Dat laatste model is bij deze dus helemaal uit het programma van Apple verdwenen.

Ik heb dus nu op dit moment bij de MacBook Pro dus twee modellen staan, de 13-inch en de 16-inch versie. Ik bied natuurlijk het zelfde aan als Apple dus het nieuwe model kan je hier nu ook al meteen bestellen. Maar je zal nog wel een beetje geduld moeten oefenen, want dit model zal pas over dik een week geleverd gaan worden (tussen 25 en 27 november).

Wat voor veel van ons waarschijnlijk belangrijker is dat deze MacBook Pro nu standaard met een 512 GB SSD komt, dat was bij de voorganger nog 256 GB. Natuurlijk kun je ook dit naar hartelust aanpassen naar bijvoorbeeld 1 TB, 2 TB, 4 TB of 8 TB.

MacBook Pro 16 inch 2019

Vernieuwd toetsenbord

Deze nieuwe MacBook Pro heeft ook een compleet nieuw Magic Keyboard. Het vlindermechanisme dat in 2016 werd geïntroduceerd is vervangen voor een schaar-mechanisme. Dat betekent onder andere dat de uitslag van de toetsen (‘travel’) iets groter is geworden, die is nu één millimeter.

Daarnaast heeft Apple kennelijk ook goed geluisterd naar de kritiek. Want er is weer een aparte Escape-toets linksboven, en de pijltjes toetsen zijn weer geplaatst als de letter T op zijn kop. Dat is hetzelfde als bij de MacBook Pro modellen van voor 2015. Al laatste is de knop waarmee je deze MacBook Pro aanzet, en die ook dient om Siri te activeren, ook een aparte toets geworden. Dat is waarschijnlijk vooral gedaan om symmetrisch te zijn met de Escape-toets links.

MacBook Pro 16 inch vernieuwd toetsenbord

Beeldscherm

Het beeldscherm van deze nieuwe 16-inch MacBook Pro heeft een resolutie van 3072 bij 1920 pixels. Een pixeldichtheid van 226 pixels-per-inch, en dat is net wat hoger dan de voorganger (220 ppi). Het scherm levert verder een maximale helderheid van 500 nit en de P3 wide color gamut kleurruimte wordt ondersteund. Verder is een groter scherm in een even grote behuizing natuurlijk sowieso een pluspunt.
Verder zijn de videokaarten (AMD Radeon Pro 5300M of AMD Radeon Pro 5500M) beide ook weer krachtiger dan de voorgangers. De hoeveelheid werkgeheugen op deze videokaarten blijft hetzelfde (4 GB), maar het geheugen zelf is wel sneller geworden (GDDR6 versus GDDR5 voor de voorganger). En je kunt zelfs kiezen voor een AMD Radeon Pro 5500M met 8 GB GDDR6 geheugen.

Nieuw thermisch design

Bij de vorige modellen bleek het moeilijk om bij de krachtigste processors om langere tijd de maximale prestaties te leveren. De temperatuur in de behuizing liep dan al snel teveel op, waarna het systeem de processor vertraagde om dit tegen te gaan. In deze 16-inch MacBook Pro zou dat probleem verleden tijd moeten zijn, dankzij beter lucht-inlaten en grotere ventilatoren. Volgens Apple kan dit model daardoor 12 Watt meer aan vermogen leveren.
Dat zal ook hard nodig zijn, want dit model zou volgens Apple tot 80 procent krachtiger zijn dan de voorganger. De kans dat daarbij de temperatuur oploopt lijkt dan ook erg groot.

Alle opties en aanpassingen zoals grotere Flashdrive, andere grafische kaart, meer RAM enzovoort kun je bij mij gewoon mee bestellen/aanpassen bij de “Mac op maat” knopjes op de productpagina.

MacBook Pro 16 inch - 512 GB vanaf: € 2599,-
MacBook Pro 16 inch - 1 TB vanaf: € 3099,-

Hieronder staan een aantal van mijn scherp geprijsde modellen.

Was dit onderwerp nuttig voor u?

Laat een bericht achter