Blog navigatie

Laatste berichten

Laatste reacties

Nieuwe MacBook Pro 2019 met verbeterd toetsenbord

4003 Weergaven 21 Liked

Nieuwe MacBook Pro 2019 met verbeterd toetsenbord

Verrassing! Apple heeft dinsdag 21 Mei onverwacht een nieuwe MacBook Pro 2019 onthuld. Voor het eerst stopt Apple een 8 core in zijn MacBook Pro. Een ander goed nieuws is dat het toetsenbord met nieuwe materialen ontworpen is en zou een stuk betrouwbaarder moeten zijn. Apple gebruikt nu de nieuwe Intel-chips van de 8e en 9e generatie.

Het 15-inch model krijgt de grootste upgrade, namelijk een Intel-chips van de 9e generatie. Het basismodel heeft nu een 2,6GHz Intel i7 met 6 cores en turbo boost tot 4,5GHz. De 13-inch MacBook Pro is vernieuwd met een 2,4GHz quad-core Intel i5-chip van de 8e generatie. Het instapmodel van vorig jaar bevatte een 2,3 GHz 8e generatie quad-core i5-processor op maximaal 3,8 GHz. Maar er is nog meer verbeterd ten opzichte van het vorige model. Namelijk de piek prestaties op volle toeren

Warmte zorgde er namelijk voor dat als de Mac te heet werd de snelheid naar beneden ging. Volgens Apple Insider die hier testen mee heeft gedaan is het met de nieuwe modellen dus toch beter geworden.

Hiermee heeft Apple nu de snelste MacBook ooit gemaakt. Voor het eerst is het ook mogelijk om te upgraden naar een Intel Core i9-chip uit de 9e generatie met acht cores op 2,4GHz en een Turbo Boost tot 5GHz !!!. Deze nieuwe reeks wordt door Apple gepresenteerd als de snelste MacBook Pro ooit. Daar betaal je overigens wel extra voor.

Voor de 13-inch MacBook Pro zonder Touch Bar en de 12-inch MacBook is er helaas niets nieuws onder de zon. Ik verwacht dat Apple deze modellen vroeg of laat uitfaseert en vervangt door een nieuwe 13-inch MacBook Air.

Nieuw toetsenbord

De andere grote verandering aan deze machines is het toetsenbord. Apple gebruikt namelijk nieuwe materialen die de problemen met dubbele letters of compleet niet reagerende toetsen van de vorige drie generaties van het vlindertoetsenbord verminderen. Eigenlijk is het toetsenbord in de MacBook Pro 2019 nog steeds van de derde generatie, maar wel een verbeterde generatie. Apple is vooralsnog schaars met verdere details.

Er is wel een nieuw vervangingsprogramma opgezet voor de vorige generatie MacBook's. Kijk hier → Reparatie­programma MacBook-toetsenbord om te zien of jou MacBook ook in aanmerking komt voor vervanging. Het is gratis.

Hieronder staan een aantal van mijn scherp geprijsde modellen.

Was dit onderwerp nuttig voor u?
Geplaatst in: Nieuws, Nieuwe producten

Laat een bericht achter