Blog navigatie

Laatste berichten

Laatste reacties

5 nieuwe Apple producten 2019

5026 Weergaven 21 Liked

5 nieuwe Apple producten 2019

Apple heeft 5 nieuwe producten gelanceerd en Apple Support Ed bied je dat natuurlijk ook weer scherp geprijsd aan. Lees hieronder alles over de nieuwe Apple AirPods, iPad Air, iPad Mini 5 en de iMac 21,5 inch en de iMac 27 inch.

Apple Airpods

Apple AirPods 2

Apple heeft tegen alle verwachtingen in toch de AirPods 2 onthuld. Apple noemt ze gewoon de ‘nieuwe AirPods’ voor 201. De draadloze oortjes zijn op een aantal punten sterk verbeterd. Zo is er nu ondersteuning voor draadloos laden, kun je Siri ook via de draadloze oortjes activeren met Hey Siri en gaan ze een stuk langer mee op de accu. De prijs is echter ook omhoog wat gegaan. Voor wie al AirPods heeft is de draadloze oplaadcase ook apart verkrijgbaar.

AirPods 2 met draadloze oplaad case € 219,-
AirPods 2 met oplaadcase € 169,-
Draadloze oplaadcase voor AirPods € 79,-

iPad Mini 5

iPad mini 5

Beter scherm

Een iPad is vooral een scherm om direct in je hand te houden. De rest valt amper op als je naar het scherm kijkt. Gelukkig heeft Apple het aangenamer gemaakt om naar het scherm te kijken. Hoewel de resolutie onveranderd is, heeft de iPad mini 5 nu ook ondersteuning voor True Tone.

Ondersteuning voor eSIM

De iPad mini 5 met 4G heeft niet alleen plaats voor een fysieke simkaart, maar nu ook ondersteuning voor eSIM. Deze softwarematige simkaart zit inmiddels ook in de iPhone XS en iPhone XR en stelt je in staat om met een druk op de knop van provider te wisselen.

Apple Pencil en Logitech Crayon

Een van de belangrijkste vernieuwingen is ondersteuning voor de Apple Pencil. De iPad mini 5 kan nu ook gebruikt worden om op te tekenen of notities te maken met Apple’s eigen digitale potlood. Let wel op dat de kleine tablet alleen werkt met de Apple Pencil van de eerste generatie. De iPad Mini 5 biedt daarnaast nog een goedkope optie: de Logitech Crayon.

Snellere chip

Tot slot is de chip in de iPad Mini 5 heel veel sneller dan die van zijn voorganger. De iPad mini 4 draaide op een inmiddels antieke Apple A8-chip uit 2014, terwijl de mini uit 2019 een moderne A12-chip heeft. Deze zit ook in de iPhone XS en iPhone XR en is het beste dat Apple dit jaar te bieden heeft.

Bestel hier de iPad Mini 5 modellen.

iPad Air 2019

iPad Air

Deze naam werd al eerder voor een iPad gebruikt, maar de nieuwe iPad Air heeft niets met het oude 9,7-inch model uit 2014 te maken. De nieuwe tablet heeft namelijk een 10,5-inch scherm en ondersteuning voor de Apple Pencil. De iPad Air 2019 laat zich het best omschrijven als een middenklasser die tussen de gewone iPad en iPad Pro zit. De Air gebruikt net als de iPad Pro een A12-chip, maar heeft een traditioneler ontwerp met iets dikkere randen en geen Face ID.

De Specs

Het scherm van de iPad Air 2019 is 10,5-inch en heeft een resolutie van 2224 x 1668 pixels met 264 ppi (pixels per inch). Het scherm ondersteunt True Tone-kleurweergave en 10-bits kleuren. De A12-chip is vergelijkbaar met die in de iPhone XS en iPad Pro. In tegenstelling tot de iPad Pro heeft deze iPad echter nog Touch ID en geen Face ID. Er is wel een smart connector om een toetsenbord op aan te sluiten.

De camera op de achterkant is 8 megapixels en heeft een diafragma van ƒ/2.4. Die is onveranderd tegenover de gewone iPad uit begin 2018. De camera aan de voorkant is wel flink verbeterd en met een resolutie van 7 megapixels en een diafragma van ƒ/2.2 gelijk aan die van de iPad Pro.

Het ontwerp van de iPad Air 2019 zal je bekend voorkomen. De schermranden zijn dunner geworden, waardoor het grotere scherm in een behuizing die niet veel groter is past. Apple gebruikte dit ontwerp in 2017 al voor de iPad Pro, maar dat werd in 2018 vervangen door een nieuw design met ruimte voor Face ID. Nu is het opnieuw nuttig als middenklasse-iPad.

Apple Pencil

Een van de belangrijkste vernieuwingen is ondersteuning voor de Apple Pencil. De iPad Air kan nu ook gebruikt worden om op te tekenen of notities te maken met Apple’s eigen digitale potlood. Let wel op dat de tablet alleen werkt met de Apple Pencil van de eerste generatie.

Bestel hier de iPad Air modellen.

iMac 2019

iMac 21,5 inch en 27 inch

Sneller, krachtigere graphics en meer

Zowel de 21- als 27-inch iMac zijn vernieuwd. Het 21-inch model beschikt nu standaard over een Quad Core Intel i3-chip op 3,6-GHz en kan geüpgraded worden naar 6 cores. Dat is voor het eerst. De 27-inch iMac 2019 krijgt standaard 6 in plaats van 4 cores en krijgt Intel-chips van de negende generatie.

Meer cores, meer snelheid in iMac 2019

De 21-inch iMac kwam altijd al met 4 cores, maar is nu te upgraden naar een Intel-chip met maximaal 6 cores. Volgens Apple zorgt dat voor maximaal 60 procent meer snelheid. De 27-inch iMac 2019 beschikt nu standaard over 6 cores en kan geüpgraded worden naar een Intel i9-chip (Intel i9 9900K) met maximaal 8 cores. Volgens Apple maakt dit de grootste iMac meer dan twee keer zo snel. Opmerkelijk is dat alleen de 27-inch iMac 2019 beschikt over de nieuwste Intel-chips van de negende generatie. De 21-inch iMac krijgt Intel-chips van de achtste generatie. Het is voor alle twee de formaten een upgrade, want voorheen waren de desktops voorzien van een Intel-chip van de zevende generatie.

Optionele Radeon Pro Vega graphics

De 21,5-inch iMac 2019 beschikt nu ook over nieuwe Radeon Pro graphics die voor 80 procent betere performance zorgen. De 27-inch iMac met Radeon Pro is nu 50 procent sneller. Goed nieuws voor grafische professionals en video-editors. De 21,5-inch iMac is optioneel uitbreidbaar tot Radeon Pro Vega 20 met 4 GB VRAM en het 27-inch model krijgt kan uitgebreid worden tot Radeon Pro Vega 48 met 8 GB VRAM.

Aansluitingen

Zowel het 21,5- als 27,5-inch model worden standaard geleverd met twee 40 Gbps Thunderbolt 3 (USB‑C) poorten. Daarnaast hebben de iMacs vier USB 3-poorten die je ruim voldoende mogelijk­heden geven voor het aansluiten van randapparatuur zoals printers, een iPhone, een externe harde schijf en meer. Er is ook Wi-Fi 802.11AC en Bluetooth 4.2 aan boord. Ook de vertrouwde SDXC-cardreader en koptelefoon-uitgang ontbreken in de nieuwe modellen niet.

Trage HD, jammer van Apple

De iMac 2019 heeft nog steeds iets dat naar mijn mening niet meer in een premium desktop thuishoort. De trage 5400‑rpm seriële ATA-schijf van 1 TB die standaard bij de 21-inch iMac geleverd wordt, haalt de performance van deze iMac gigantisch onderuit. Upgraden naar een snellere fusion drive kost je flink wat extra. Dat Apple anno 2019 een fusion drive niet standaard levert, is jammer en zou eigenlijk niet meer mogen wat mij betreft. Fusion is echt al beter maar wil je echt het maximale eruit halen kies dan voor een Flash drive.

Alle opties en aanpassingen zoals grotere Flashdrive, andere grafische kaart, meer RAM enzovoort kun je bij mij gewoon mee bestellen/aanpassen bij de “Mac op maat” knopjes op de productpagina.

21,5 inch iMac 4K vanaf: € 1489,-
27 inch iMac 5K vanaf € 2089,-

Hieronder staan een aantal van mijn scherp geprijsde modellen.

Was dit onderwerp nuttig voor u?

Laat een bericht achter