Blog navigatie

Laatste berichten

Laatste reacties

Hoe kan ik PRAM zappen van mijn Mac?

3498 Weergaven 12 Liked

HOE KAN IK PRAM ZAPPEN VAN MIJN MAC?

Je Mac is voorzien van PRAM (parameter random access memory) en NVRAM (niet-vluchtige RAM) geheugenblokken. In deze geheugenblokken worden een aantal standaard instellingen voor Mac OS X bewaard. Afhankelijk van het type Mac dat je bezit worden instellingen opgeslagen die betrekking hebben bijvoorbeeld je toetsenbord, scherm- instellingen, opstartdisk e.d. Hieronder vind een overzicht van alle instellingen die worden opgeslagen in het PRAM en NVRAM, mochten er problemen met je Mac voordoen die betrekking hebben op één van de onderstaande instellingen dan is het raadzaam om de reset procedure uit te voeren. Je kan het PRAM en NVRAM geheugen als volgt resetten:
- 1. Schakel allereest je Mac uit
- 2. Houd de toetsen Command⌘ + Option⌥ + P + R tegelijkertijd ingedrukt. Dit vereist flexibele vingers :-)
- 3. Schakel je Mac in en houd de toetsen ingedrukt tot dat je Mac opnieuw herstart en je het opstartgeluid voor de tweede keer te horen krijgt.
- 4. Laat hierna de toetsen los. Alle waardes in het PRAM en NVRAM van je Mac worden door de bovenstaande procedure gereset naar de standaardwaarden. Op sommige Mac’s kan het voorkomen dat de interne klok wordt gereset naar een “fabrieks” datum: Deze dien je in dat geval handmatig aan te passen naar de juiste datum en tijd.

Was dit onderwerp nuttig voor u?
Tags : Apple, Nvram, Pram
Geplaatst in: Tips & Tricks

Laat een bericht achter