Blog navigatie

Laatste berichten

Help! Activeringsslot van 'Zoek mijn iPhone' bij een iPhone of iPad?

5599 Weergaven 36 Liked

Help! Activeringsslot van 'Zoek mijn iPhone' bij een iPhone of iPad?

Ik krijg vaak belletjes van mensen die een probleem met een iPhone of iPad hebben. Ze hebben een gebruikte iPhone of iPad gekocht of gekregen en willen deze in gebruik nemen maar lopen dan tegen problemen aan en doen dan van alles om hun device aan de praat te krijgen maar eindigen dan met een scherm met ‘Activeringsslot’ waar ze hun Apple ID en wachtwoord in moeten voeren.

Tjsa en dan sta je stil en denk je…. wat is dit nu. De telefoon was toch leeg en naar fabrieksinstellingen? Een iPhone of iPad leeg maken en naar fabrieksinstellingen zetten is niet zo moeilijk maar als je het scherm ‘Activeringsslot’ te zien krijgt heeft de vorige eigenaar niet zijn hele Apple ID eraf gehaald en is je device niet uitgelogd bij ‘Find my iPhone’ server van Apple.

Dan kun je mij bellen en om hulp vragen maar het enige wat ik voor je kan doen is je de juiste kant op sturen en adviseren waar en hoe en wat. Want veel mensen denken dat je hier wel zelf doorheen kunt komen maar dat gaat dus niet.

Wat kun je wel doen dan?

Dat zijn een paar dingen. Om te beginnen probeer je bij de vorige eigenaar te vragen om zijn oude device in iCloud uit zijn lijst te verwijderen bij zijn apparaten als ie ingelogd is. Ga naar 'Zoek mijn iPhone' log in en verwijder het apparaat. Wanneer je een apparaat verwijdert, wordt dat verwijderd uit de lijst 'Apparaten' van Zoek mijn iPhone en als iOS 7 of later is geïnstalleerd op je apparaat, wordt het Activeringsslot ook uitgeschakeld.

Als je zelf je device door verkoopt of weg geeft zorg dan dat je deze stappen gedaan hebt om teleurstellingen te voorkomen.
Voordat je je iOS-apparaat weggeeft of verkoopt, moet je dus alle inhoud en instellingen wissen (via Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen). Wanneer je de inhoud wist, worden Zoek mijn iPhone en Activeringsslot ook uitgeschakeld. Je moet dan wel even je Apple ID en wachtwoord invoeren maar dan is het ook echt leeg.

Hier nog een paar linkjes naar gerelateerde info pagina's:

Apple ID vergeten, wachtwoord resetten?
Je apparaat verwijderen uit Zoek mijn iPhone
Activeringsslot van 'Zoek mijn iPhone'

Ed's Service

Bereikbaar op alle werkdagen van 8:00 - 20:00

Gratis retourneren

2 jaar garantie

Gratis onderzoek naar defecten

No Cure....No Pay

Service aan huis of bedrijf

Klanten geven Apple Support Ed een 9,7/10

Was dit onderwerp nuttig voor u?

Laat een bericht achter