Blog navigatie

Laatste berichten

Laatste reacties

Nieuwe Mac Mini 2018

3704 Weergaven 13 Liked

De nieuwe Apple Mac Mini 2018

Tijdens het Apple Event in New York heeft Apple de gloednieuwe Mac Mini aangekondigd. Al sinds oktober 2016 heeft deze Mac geen update meer gehad. De nieuwe Mac Mini heeft min of meer hetzelfde uiterlijk gekregen als zijn voorganger, alleen de Space Grey kleur is nieuw. Al het gebruikte aluminium is 100 procent gerecycled. Van binnen zit er echter wel heel veel nieuws in.

Mac Mini gebruikers zijn volgens Apple gek op veel poorten en daar heeft Apple dan ook goed rekening mee gehouden. Standaard zit er Gigabit Ethernet op, 4 Thunderbolt 3 poorten, een HDMI uitgang en twee USB-A ingangen. Maar er zit ook nog een mini-jack Audio uitgang op. Ik zou wel meteen voor grotere opslag kiezen want ook hier is dat achteraf moeilijk te doen.

Een echt werkpaard.

Elke Mac mini begint met vier cores (quad-core 8th Gen Intel processor met Turbo Boost Speeds tot 4.6GHz en Intel UHD Graphics 630), maar er is ook een variant met 6 Cores beschikbaar. De opslag verschijnt in een SSD-variant tot maar liefst 2 TB. Alle Mac mini-modellen bevatten nu PCIe-flashopslag, die tot vier keer zo hoge leessnelheden bereikt als de SSD’s in de vorige generatie. Dat betekent dat gigantische bestanden en zware apps sneller dan ooit op je scherm staan. En omdat je nu voor een SSD van 2 TB kunt kiezen, heb je twee keer zoveel ruimte om die allemaal kwijt te kunnen.

Razendsnel Geheugen.

Mac mini bevat supersnel 2666‑MHz DDR4 SO‑DIMM-geheugen, waardoor hij door rendertaken raast, sneller gigantische bestanden verwerkt en moeiteloos meerdere virtuele machines aanstuurt. En ga je je Mac mini nog zwaarder belasten, dan kun je kiezen voor maximaal 64 GB geheugen.

Veel aansluitingen.

Mac mini is met zijn scala aan poorten geschikt voor tal van toepassingen. Thunderbolt 3 is de meest veelzijdige en snelste poort tot nu toe, en Mac mini heeft er maar liefst vier. De nieuwe HDMI 2.0-poort heeft een grotere bandbreedte dan zijn voorganger, wat hogere frame‑rates mogelijk maakt. En kies je 10‑Gb Ethernet voor je Mac mini, dan gaat het overzetten van enorme bestanden en gigantische hoeveelheden data tot 10 keer zo snel.

Thunderbolt 3 is perfect voor wie écht productief wil zijn. Je kunt gegevens overzetten met snelheden tot 40 Gb/s. Externe devices opladen of van stroom voorzien. Tot twee 4K‑displays aansluiten, en via HDMI 2.0 zelfs een derde, of één 5K‑display. En heb je nog snellere graphics nodig, dan koppel je er een eGPU aan.

Mac Mini 2018 kopen

De nieuwe Mac Mini gaat voor een startbedrag van 879,- euro over de toonbank bij mij en is vanaf vandaag te bestellen. Daar krijg je 8GB RAM, 3.5GB Core 4-Core en 128gb ssd-opslag voor.
Natuurlijk kun je alle opties aanpassen als je meer oplsag wilt of meer geheugen of de 10GB Ethernet aansluiting. Gebruik daarvoor de configureer-knopjes op de productpagina.
Je krijgt standaard 2 jaar garantie.

Was dit onderwerp nuttig voor u?
Tags : apple, Mac mini
Geplaatst in: Nieuwe producten

Laat een bericht achter