Apple MacBook 12" MNYF2N/A Space Gray

 • Schermgroote: 12-inch Retina
 • Processor: 1,2-GHz dual-core Intel Core i3
 • RAM-geheugen: 8 GB
 • Opslagcapaciteit: 256 GB SSD
1.449,00

5 tot 10 werkdagen

Apple MacBook 12" MNYH2N/A Zilver

 • Schermgroote: 12-inch Retina
 • Processor: 1,2-GHz dual-core Intel Core i3
 • RAM-geheugen: 8 GB
 • Opslagcapaciteit: 256 GB SSD
1.449,00

5 tot 10 werkdagen

SALE

Apple MacBook 12" MNYJ2N/A Zilver

 • Schermgroote: 12-inch Retina
 • Processor: 1,3-GHz dual-core Intel Core i5
 • RAM-geheugen: 8 GB
 • Opslagcapaciteit: 512 GB SSD
1.749,00
1.645,76

5 tot 10 werkdagen

Apple MacBook 12" MNYG2N/A Space Gray

 • Schermgroote: 12-inch Retina
 • Processor: 1,3-GHz dual-core Intel Core i5
 • RAM-geheugen: 8 GB
 • Opslagcapaciteit: 512 GB SSD
1.749,00

5 tot 10 werkdagen

BEKIJK ALS
SORTEER OP
Toont 1 - 4 van de 4 items

MacBook 12 inch retina laptop kopen?

Morgen heerlijk op de bank onderuit zitten met je nieuwe MacBook 12 inch en een zak chips, een wijntje of glas bier? Dat kan. Bestel een van mijn razendsnelle MacBooks voor 16:30 en hij word morgen gratis bezorgd.

Kun je niet kiezen? Stuur me een WhatsApp bericht en ik reageer zo gauw ik kan. Gebruik het knopje onderin je scherm.

Dunner en lichter design

De MacBook Air luidde in 2008 een nieuw tijdperk in voor laptops met zijn enorm dunne en lichte behuizing, fijne touchpad en de afwezigheid van een dvd-speler. Al deze zaken zijn ook van toepassing op de nieuwe MacBook, al is het Apple wel gelukt om een volwaardige computer in een nóg compactere behuizing te krijgen. De randen rondom het scherm zijn slanker, op zijn dikste punt meet de laptop 13,2 millimeter en met een gewicht van iets meer dan 900 gram is hij perfect om mee te nemen. Je stopt hem zo in je tas overal mee naar toe.

Ondanks het lage gewicht voelt de MacBook solide aan, wat mede is te danken aan de perfecte bouwkwaliteit en afwerking. Er is geen enkel kraakje hoorbaar, zelfs niet als je als een idioot over het toetsenbord raast of hard de behuizing indrukt. Boven het toetsenbord bevinden zich de speakers, die nu duidelijk zichtbaar zijn en voor een dunne laptop als deze prima geluid produceren. Bij het bekijken van video’s of het luisteren naar muziek is het daarom niet noodzakelijk om oordopjes te gebruiken.

Nieuwe hardware

Apple heeft de nieuwe MacBook voorzien van een 12 inch-scherm met een resolutie van 2304 bij 1440 pixels ziet dat er een stuk scherper en helderder uit dan het display van de 13,3-inch MacBook Air. Dit is te danken aan de Retina-resolutie en het ips-paneel, dat veel betere kijkhoeken heeft en kleuren waarheids getrouwer weergeeft. Ook als je het scherm vanuit een hoek bekijkt, is het prima afleesbaar. De helderheid kan bovendien flink worden opgeschroefd en omdat het scherm gelamineerd is, valt de spiegeling met veel zonlicht mee. Ook buiten kun je daardoor prettig werken.

Het scherm is dunner en helderder dan voorheen, en ook een stukje energiezuiniger. Een accuduur van 8 uur is haalbaar, al kun je ook 10 uur op één acculading vooruit als je het wat rustiger aan doet. Dat is niet alleen te danken aan het scherm, maar ook aan de nieuwe Intel M-chip die de MacBook aanstuurt. Deze heeft een 1,1 of 1,2GHz dualcore-processor met Turbo Boost en wordt bijgestaan door 8GB aan werkgeheugen en een Intel HD Graphics 5300-gpu.

De Intel M-chip heeft nog een voordeel. De chip heeft namelijk geen actieve koeling nodig, waardoor deze muisstil is in gebruik. Wel kan de MacBook warm worden als je veel apps tegelijkertijd gebruikt of streaming video’s bekijkt, maar hij wordt nooit zo heet dat je hem niet op je schoot kunt laten staan.

Vernieuwd touchpad en een ander toetsenbord

Tijdens de presentatie van de nieuwe MacBook werd er uitgebreid bij stilgestaan: het nieuwe, iets grotere touchpad met Force Touch. Staat de MacBook uit, dan voel je niks als je het touchpad indrukt. Eenmaal ingeschakeld simuleert deze muisklikken, waarbij het mogelijk is om harder te drukken om speciale functies aan te roepen. Met dit zogenoemde Force Click kun je in Safari bijvoorbeeld de betekenis van woorden opzoeken en in iMovie vooruitspoelen en feedback krijgen wanneer je een video tot zijn maximale lengte sleept. Daarnaast is het met Force Click mogelijk om een bestandsnaam te wijzigen, een voorvertoning van links in Safari weer te geven of om mappen en bestanden te previewen. Best wel handig, al duurt het even voordat je alle mogelijkheden onder de knie hebt.

Omdat de behuizing van de nieuwe MacBook zo dun is, heeft Apple daarnaast het toetsenbord moeten vernieuwen. De knoppen maken gebruik van een butterfly-mechanisme dat minder ruimte inneemt. In het begin is het even wennen dat de knoppen minder ver zijn in te drukken, maar na een uurtje ben je eraan gewend en merk je er niks meer van. Het toetsenbord tikt heerlijk en ook met de MacBook op je schoot kun je er prima mee uit de voeten.

Eén enkele usb-c-poort

Een andere innovatie op de nieuwe MacBook is de usb-c-poort aan de linker zijkant. Op de ingang voor de koptelefoon na is dit de enige beschikbare poort, wat helaas ook betekent dat je al gauw een adapter nodig hebt als je meer wilt dan alleen de laptop opladen. Als je bijvoorbeeld een externe monitor of meerdere usb-apparaten wilt aansluiten, heb je een dock nodig. Wel is usb-c een open standaard, zodat ook goedkope docks van andere partijen op de laptop zijn aan te sluiten.

Wat connectiviteit betreft scoort de MacBook Pro een stuk beter, met twee Thunderbolt 2-poorten, twee USB 3-poorten, een hdmi-connector, een sd-kaart-sleuf en een koptelefoonaansluiting. Op de nieuwe MacBook ontbreken al die aansluitingen, maar de laptop is wel aanzienlijk dunner en lichter; het verschil met de 2 kilogram wegende 15-inch MacBook Pro is duidelijk merkbaar. Bovendien is de doorvoersnelheid van zowel data als stroom bij usb-c aanzienlijk hoger en kun je de laptop zelfs opladen met een externe accu die eigenlijk voor telefoons is bedoeld. Heel handig dus.

MacBook aanbevolen door mij

Als je dus op zoek bent naar een nieuwe MacBook met al deze eigenscahppen dan moet je kijken bij Apple Support Ed.
Als je hulp nodig hebt bij het overzetten dan sta ik klaar voor je.

Bestel jouw MacBook en krijg standaard 2 jaar garantie. Je MacBook wordt gratis thuisbezorgd.
Kijk hier regelmatig voor de nieuwe MacBook.

Reparaties & Upgrades

Apple Support Ed verkoopt niet alleen maar nieuwe Apple's. Ook voor onderhoud en reparaties aan je huidige systeem kun je bij mij terecht. Ik probeer het defect of de storing eerst via e-mail of telefoon op te lossen voor ik overga op het onderzoeken van je laptop of desktop. Mocht een reparatie uiteindelijk nodig zijn, dan ontvang je van mij altijd eerst een prijsindicatie. Zo weet je waar je aan toe bent en wat je van mij kunt verwachten. Ik werk volgens het 'no cure, no pay principe'. Dit houdt in dat je alleen betaalt wanneer ik de reparatie succesvol heb uitgevoerd. Naast reparaties kunt je ook bij mij terecht voor Apple upgrades en nieuwe Apple producten. Waarmee kan ik je van dienst zijn?